Csirkemáj macskajajra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
6 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félfőre metélt hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat, majd fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott uborkát és felöntjük a tejszínben jól elkevert mustárral. Sózzuk, borsozzuk és a tejszín enyhe sűrűsödéséig forraljuk.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.