Paprikatokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a tejfölt és összeforraljuk. Óvatosan sózzuk, mert a bacon is sós.
Önmagában párolt rizzsel vagy szárazabb baromfisültek köreteként adhatjuk asztalra.