Rizssaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Csípős, Hideg, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A rizst puhára főzzük, lehűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Leforrázzuk és lecsöpögtetjük. A mandarin és az ananász levét leöntjük. Az ananász levét felfogjuk, apróra feldaraboljuk. A majonézbe keverünk 1 dl ananászlét, majd sóval, cayenne-i borssal és curryval fűszerezzük. Összekeverjük a rizst a gyümölcsökkel és a pórészeletekkel, majd beleforgatjuk a majonézes mártásba. Lefedve legalább egy órát érleljük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||