Sütésálló szilvalekvár (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
5 dl szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, forraljuk kellő sűrűségűre. Lehűlve használjuk bukta vagy lekváros kifli töltésére.