Svédgomba saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Hideg, Sós, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és sóval, törött borssal, egy kevés reszelt citromhéjjal, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezve addig pároljuk, míg saját levét el nem fövi. Belekeverünk egy kis doboz paradicsompürét, csipetnyi cukrot és néhány perces párolás után behűtjük. Salátalevélen, citromgerezddel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||