Svédgomba saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Hideg, Sós, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és sóval, törött borssal, egy kevés reszelt citromhéjjal, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezve addig pároljuk, míg saját levét el nem fövi. Belekeverünk egy kis doboz paradicsompürét, csipetnyi cukrot és néhány perces párolás után behűtjük.
Salátalevélen, citromgerezddel tálaljuk.