Zöld curry a tenger gyümölcseivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Hajón is elkészíthető, Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Hidegvérűek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A citromfüvet zúzzuk össze kalapáccsal. A halfiléket vágjuk kockára, a kagylókat gondosan tisztítsuk meg, a garnélák páncélját, a farokrész kivételével távolítsuk el. Mály serpenyőben vagy wokban tegyük fel melegedni a masszát, dobjuk bele a limelevelet és a citromfüvet. Forraljuk fel, szórjuk bele a kockára vágott padlizsánt, paprikát és a félbevagdosott paradicsomot. Lassú tűzön kevergetve főzzük 7 percig. Ekkor belekeverjük a halkockákat és újabb, két perc párolás után, a többi hozzávalót. Ha a rákok megpirosodtak és a kagylók kinyíltak elkészültünk. A bazsalikomlevelekkel díszítve, jázminrizzsel körítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||