Kuszkusz gazdagon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Jóska
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kuszkuszt öntsük le, kétszeres térfogatának megfelelő forrásban lévő, sós vízzel. Keverjük át és kendőt téve a fedő alá hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Ha elkészült keverjük el a ghível, a szárazon megpirított fenyőmaggal, a mazsolával és a finomra vágott zöldfűszerekkel.
Curryk, taginék mellé illő köret.