Tiroli mákos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Blahunka Ági A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Farsang, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe, 1 órára. Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és süssük meg 180 fokon, szép pirosra. Másnap sem szárad ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||