Nemzeti színű rizsköret (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Buli Hozzávalók 4 személyre:
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük, a térfogatának megfelelően, kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és borsozzuk. Kis lángon addig forraljuk, amíg a folyadék, el nem tűnik a felszínéről. Ekkor a fedő alá, konyharuhát terítünk és a lángot kikapcsolva, hagyjuk, a gőzében, átpárolódni. Ha elkészült a rizs, három részre osztjuk. Amíg a rizs készül, egy-egy teáskanál vajban, megpároljuk a spenótot és a finomra reszelt céklát, majd mindkettőt botmixerrel áttörjük A rizs egyik részét elkeverjük, egy teáskanál vajjal. A másik két részt, a spenótos és a céklás masszával forgatjuk össze. A három különböző színű rizst, hideg vízzel kiöblített csészébe nyomkodjuk és tányérra borítjuk. Különleges alkalmak körete, március 15-re vagy október 23-ára készítve, nemzeti jelleget, ad az asztalnak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||