Fűszeres, illatos káposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. Melegen köretnek adjuk, szárazabb baromfisültek mellé, hidegen, pompás saláta.