Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket kiolajozott tepsiben, alufóliával lezárva 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 15 perc alatt, a levével meglocsolgatva pirosra sütjük. Vékonyra felszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával körítjük. A csirkemellet fóliába tekerve, grillen is lehet párolni, majd fólia nélkül sütni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||