Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket kiolajozott tepsiben, alufóliával lezárva 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 15 perc alatt, a levével meglocsolgatva pirosra sütjük. Vékonyra felszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával körítjük.
A csirkemellet fóliába tekerve, grillen is lehet párolni, majd fólia nélkül sütni.