Sajtos cukkínifőzelék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd belekeverjük az almareszelőn lereszelt cukkínit. Öt percig pirítjuk, néha átforgatjuk. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük, közben sóval, borssal ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt és a sajtot. Csak addig hagyjuk a lángon, amíg a sajt megolvad.
Rántott csirke mellé isteni köret.