Mangoldos rántotta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető, Tojás, Zöldség, Sós, Meleg, Rakott, Sült, Párolt, Böjt, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Hústalan feltétek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárazott és megmosott mangoldot, egy evőkanál olajon megpároljuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lecsepegtetve, félretesszük. A többi olajon, a sóval és borssal felvert tojásból rántottát sütünk. A mangoldot ráterítjük, majd a reszelt sajtokkal meghintve tálaljuk. Ízlés szerint, a sajtot rá is piríthatjuk a tetejére.