Mangoldos spagetti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, összeforgatjuk a sült szalonnával és, az időközben, al dentére főzött tésztával. A tányéron bőven megszórjuk reszelt parmezánnal. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna és a parmezán is sós.