Csibészke katalán puliszkája (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Csibészke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Böjt, Húsvét, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy liter forrásban lévő sós vízbe öntjük a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett, negyed órát főzzük. Végül, fedő alatt, hagyjuk pihenni tíz percig. Ekkor keverjük bele a reszelt parmezán, az olívaolajat és kevés borsot. A tányéron egy-egy evőkanál tejfölt kanalazzunk a tetejére.
Ha turbózni akarjuk, adjunk hozzá, fokhagymás vajon megpárolt, zsenge spenótot.