Scampi fehérborban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kg scampi 75 14.9 0.8 2.2 0 200
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát és a rákokat. Négy percig forgatva sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon két percig forraljuk és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Kenyeret kínáljunk hozzá, hogy a szaftot ki tudjuk tunkolni.