Szilvalekváros derelye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Töltött, Főtt, Édes, Meleg, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. Ha langyosra hűlt, összegyúrom a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd 5 X 5 centis kockákra vágom. Mindegyik közepére teszek egy kiskanál sűrű szilvalekvárt, majd félbe hajtva, a széleit jól összenyomkodom. Lobogva forró sós vízben kifőzöm, és leszűrve az olajban megpirított zsemlemorzsára szedem. Bőven megszórom fahéjas cukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||