Epres-krémes torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Epres-krémes torta
Sárgakrém
Epres-krémes torta Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét meghintjük a kakaóporral elkevert fahéjjal és behűtjük. Tortaszerűen szeleteljük, a szeleteket habrózsával és citromfű levélkével díszítjük. Sárgakrém A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kiegészítjük és egy csipet sót hozzáadva, elkezdjük habbá verni, amikor félkemény, belekeverjük a cukor kétharmadát, majd keményre verjük. Egy deci tejben simára keverjük a lisztet és a tojások sárgáját. A többi tejet, a vaníliarúd belsejét belekaparva, a rudat beledobva és a megmaradt cukrot hozzáadva, felforraljuk. Ha felforrt, a vanília rudat kidobjuk és állandó keverés mellett, belekeverjük a tojásos keveréket. Mire újraforr, gyakorlatilag be is sűrűsödik. A keverést ne hagyjuk abba. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, és, még a lángon, keverjük egyneműre. A krémet azonnal, forrón használjuk fel. Krémes, képviselőfánk töltésére ill. somlói galuskához való. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||