Gnocchi alla romana (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják. Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük bele a darát. Főzzük sűrű masszává. Vegyük le a lángról és keverjük bele, a reszelt parmezán harmadát, ha kedvünk úgy diktálja, tehetünk bele, két tojássárgáját is, szép színt ad az ételnek. Simítsuk olajjal kikent lemezre, a tetejét egyengessük el nedves kanállal, majd hagyjuk kihűlni. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki vagy vágjuk háromszögletű darabokra, ez utóbbi gazdaságosabb, mert nincs maradék. Rakosgassuk, kevés vajjal kikent tepsibe, tetőcserépszerűen, szórjuk meg, bőven, a parmezánnal és csepegtessük meg olvasztott vajjal. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, lehetőleg, grill állásra és süssük tíz percig. Rómában ragu, öntet nélkül fogyasztják és nem köretként, hanem önálló ételnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||