Szárzeller krémleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
6 szelet kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
50 dkg angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
igény szerint napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk pár centis darabokra. Főzzük meg a húslevesben, de ne főjön szét maradjon kicsit roppanós. Turmixoljuk le, sűrítsük be a vajból és lisztből készített rántással majd adjuk hozzá a tejszínt. A szalonnát szeleteljük fel és pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest szalonnával, pirított magokkal és az apróra vágott zellerlevéllel.