Nudli, párolt savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk. Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||