Nudli, párolt savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk.
Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret.