Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
30 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2-3 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab homogén legyen. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltöm két részletben, a kettő közé epret szórok. Miután belesimítottam a krémet a formába, annak a tetejét babapiskótával kirakom, így képezek neki talpat amikor kiborítom a formából. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálaláskor kifordítom a formából, a fóliát lehúzom majd eperszemekkel és citromfű levélkékkel dekorálom.