Sertésszűz szilvamártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felszeleteljük. Tenyerünkkel gyengéden megnyomkodjuk, majd sózva, borsózva, meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített vajon, mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk. A sütőzsiradékba öntjük a bort, és az alaplevet, felforraljuk, majd beledobjuk, az előzőleg beáztatott, szükség szerint, kimagozott aszalt szilvát, hozzákeverjük a ribizlilekvárt és felöntjük a tejszínnel. Citromlével pikánsra ízesítjük, majd a hússzeleteket beletéve összemelegítjük. Burgonyakrokettel vagy párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||