Galíciai fésűkagyló (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott és kimagozott paradicsomokat kockára vágjuk. Két evőkanál hideg olívaolajba dobjuk az egyik gerezd, felszeletelt fokhagymát és a félbe vágott chilit. Felhevítjük és mielőtt megégnének, kidobjuk ezeket az olajból. Az olajba szórjuk a cukrot, enyhén megbarnítjuk, majd rádobjuk a paradicsomot és sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. A kagylókat megtisztítjuk, de a héjukból négy szép felet, megmosva, leszárítva félreteszünk. A kagylóhúst sózzuk, borsozzuk és olajon hirtelen átsütjük. A kenyereket a kagyló olajában megpirítjuk és fokhagymával bedörzsöljük, majd kis kockára vágjuk. A kagylóhéjakba két-két kagylót teszünk, kevés pirított paradicsomot, finomra vágott hagymát és kenyérkockát halmozunk a tetejükre. Frissiben tálaljuk. Fésűkagyló galíciai módra, pirított fokhagymás olívaolajjal Forrás: aceitesborges.es - Ferran Adria /2008-07-30/ << Nyomtatható verzió >> Ferran Adria Hozzávalók 4 személyre: 4 fésűkagyló 1 dl pirított fokhagymás olívaolaj 1/2 dl olívaolaj 2 érett paradicsom 2 szelet kenyér 1 zsenge hagyma őrölt paprika Elkészítés: 1. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk. Kockákra vágjuk őket. 2. Olívaolajon, egy kevés són és cukron megpirítjuk. 3. A kenyérszeleteket szintén megpirítjuk és apró darabokra törjük. 4. A hagymát felszeleteljük karikára. 5. A kagylókat megtisztítjuk és eltávolítjuk, de a héjat tartsuk meg. 6. A fésűkagylót sózzuk, borsozzuk, majd hirtelen kisütjük. 7. Végezetül tegyünk a tetejére egy kevés paradicsomot, kenyeret, egy kis hagymát és borsot és egy kevés pirított fokhagymás olívaolajat. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||