Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: FRSZ receptverseny, Hústalan feltétek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval
Kapros mártogató
Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások sárgájával, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint borssal, sóval. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le. A mártogatót kínáljuk mellé. Kapros mártogató A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen. Jól behűtve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||