Csípős, mazsolás gersli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 csésze árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát.
Pecsenyevillával összeforgatjuk, majd tálaljuk.