Padlizsános túrós lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon átpirítjuk a felkockázott padlizsánt és a cukkínit, közben a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a zöldségkeverékkel, majd óvatosan hozzáforgatjuk, a csipet sóval, keményre vert tojáshabot. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belesimítjuk a túrós ragut, megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. Előételnek vagy borkorcsolyának kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||