Bográcsgulyás marha és sertéshúsból (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Levesek, Húsételek, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A húst összevágjuk 2 cm-es kockákra (a tarját helyettesíthetjük oldalassal, hogy csontos húst is tegyünk bele, a csont íze-zamata miatt!). A hagymát megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és a kis kockára vágott paprikát. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot is, és zsírjára sütjük. Ezután rátesszük a pirospaprika felét, hozzáadjuk húst, és folytonos kavarás mellett pörköljük a húst, míg kifehéredik és levet enged. Ekkor fűszerezzük, majd kicsit pihentetjük, de arra ügyeljünk, hogy ha elfőtte a levét, akkor azt pótoljuk. Egyszerre csak kevés folyadékot adjunk hozzá, hogy a hús ne ússzon a lében, hanem rotyogjon. Mikor a hús kész van, akkor hozzáadjuk a maradék pirospaprikát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is, és felengedjük vízzel (kb. 4 liter). Mikor felfőtt, megkóstoljuk, és még a fűszereket utána pótoljuk, mert a krumpli sok fűszert szed magába. 20 percig még főzzük, majd tálaljuk. Megjegyzés: Nagyon finom volt ez a vegyes gulyás! Annak, aki szereti mindhárom húst, érdemes kipróbálnia még birkahússal is, mert leírhatatlanul finom íze van! A csípős paprikát nem szoktuk belefőzni, azt külön tesszük asztalra, és mindenki saját ízlésének megfelelően fogyasztja. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||