Csokis szalámi (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Teaparti, Desszert, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Advent, Farsang, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 üveg rum aroma 0 ? ? ? ? ?
1 kg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
50 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
75 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy fazékba beleöntjük a tejet, cukrot, a kakaót, a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, az apróra vágott diót és a rumaromát, majd belekeverjük, az apró darabokra tört, kekszet.
Amíg hűl, többször átkeverjük. Miután kihűlt, 4 részre osztjuk és fólia segítségével rudakat formázunk belőle, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.