Köles dödölle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Főtt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé meghűljön, így megtartja az alakját. A kihűlteket átrakjuk tűzálló tálba és minden sort leöntünk, forró zsírral elkevert tejfellel, megszórjuk a megsózott, összemorzsolt túróval. A tetejére galuska kerüljön, amire ismét tejfelt öntünk és a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor a tetejét kevés tejfellel meglocsoljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||