Tárkonyos alma (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Macskajajra, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. Végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
Sült halak és párolt csirkemell mellé illő köret.