Párolt rizs paprikával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 pohár sűrített paradicsom 0 ? ? ? ? ?
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát pihentetjük. A paprikákat kicsumázzuk és kockára vágjuk. A felhevített olajban átsütjük, de maradjon roppanós. A végén hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot. Forgassuk össze a rizzsel és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Adhatjuk önmagában, de szárazabb sült húsok mellé ünnepi köret.