Párolt rizs paprikával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát pihentetjük. A paprikákat kicsumázzuk és kockára vágjuk. A felhevített olajban átsütjük, de maradjon roppanós. A végén hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot. Forgassuk össze a rizzsel és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk. Adhatjuk önmagában, de szárazabb sült húsok mellé ünnepi köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||