Erdei gombás metélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Bálint nap, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, borssal és sóval ízesítve zsírjára sütjük. A tejszínnel felöntve, beforraljuk. Az időközben, előírás szerint, megfőzött és lecsepegtetett széles metélttel összeforgatva, finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Az ínyencek frissen reszelt parmezánt is tálalhatnak hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||