Májas sült vér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Buli Hozzávalók 4 személyre:
A leölt kecske vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, csepegtessük le a savót és vágjuk ceruzányi csíkokra. A máját hasonló módon aprítsuk fel. A zsírban pirítsuk meg, a félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a vért és a májat, borsozzuk, majoránnázzuk meg alaposan, végül hintsük meg pirosparikával. Süssük át, de ne szárítsuk ki, csak tálalás előtt sózzuk. Friss, puha kenyérrel, ecetes savanyúsággal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||