Hússal töltött burgonyafánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Hússal töltött burgonyafánk
A burgonyafánk tésztájához
Hússal töltött burgonyafánk A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a tojást és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Közben sóval és borssal ízesítjük. A héjában főzzük meg a burgonyát, sós vízben. Még melegen hámozzuk meg és törjük át, amíg hűl, 4 deci langyos, cukros vízben keverjük el az élesztőt, majd gyúrjuk tésztává, a burgonyával és a sóval összeszitált lisztet. Langyos helyen, letakarva kelesszük egy órát. Lisztezett deszkán, nyújtsuk félujjnyi vastagra. Szaggassunk, fánkszaggatóval, köröket a tésztából, majd minden második korongra tegyünk, teáskanálnyi tölteléket. Borítsuk be egy üres koronggal, majd a széleit gondosan nyomkodjuk össze és hagyjuk, még, negyed órát pihenni. A fánkokat a tetejükkel lefelé, középforró olajba téve, majd egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, kaporral és fokhagymával ízesített tejföllel tálaljuk. A burgonyafánk tésztájához | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||