Narancsos tallér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
17.5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a tojást és a sót. Ezzel is habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a lisztet és gombócot formálva a tésztából hűtőbe tesszük, fél órára. Fél centi vastagra kinyújtjuk és kerek kiszóróval kiszaggatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 10-12 perc alatt megsütjük. A kihűlt tallérok tetejét megkenjük a lekvárral és bevonjuk, az előírás szerint felolvasztott, csokoládéval.