Gesztenyés kifli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Farsang, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
50 dkg gesztenyemassza 225 1.8 0.6 54.3 3.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk.
A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral
simára gyúrjuk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzetekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük és kiflivé sodorjuk. Lekenjük a felvert tojással és fél órát pihentetjük. 165 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük
Sütője válogatja.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.