Birslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és fahéjjal elkevert, felkockázott birsalmát. Fél órát sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben. Langyosan, tortaszerűen felszeletelve tálaljuk. Tejszínhabot tálalhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||