Narancsos szaloncukor (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Karácsony, Édes, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A cukrot hevítsük, addig, amíg folyékony nem lesz, de, nagyon ne karamellizálódjon és vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a mézet, és a likőrt Adjuk hozzá a kanál vajat. Hagyjuk hűlni kicsit. Reszeljük le a narancs héját és csavarjuk ki a levét. Keverjük a felolvasztott cukorhoz a tejszínt, majd a narancslevet és héjat, meg a fűszereket. Hűtsük, kicsit melegebbre, mint szobahőmérséklet és adagoljuk pici praliné formákba. Ha teljesen megdermedt mártsuk meg, a gőz felett, megolvasztott csokiban és ha megkeményedett csomagoljuk szaloncukorpapírba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||