Majoránnás marhatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd, pároljuk meg rajta, a félfőre vágott hagymát. Dobjuk hozzá a tokányra vágott húst és süssük fehéredésig. Sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal és majoránnával fűszerezzük, majd a fehérborral felöntjük. Fedő alatt, kis lángon pároljuk. Ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk alá. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Főtt szélesmetélttel vagy galuskával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||