Zöldséges-árpás marhaegytál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, összeesett öntsük fel az alaplével és tegyük bele a babért. Háromnegyed óra múlva, szórjuk bele az árpát és a felkarikázott répaféléket. Fél órát főzzük kis lángon, majd keverjük bele, a kis kockára vágott burgonyát. Ismét főzzük 15 percig és tegyük bele a zöldborsót. Ha, szükséges, ízesítsük még sóval és főzzük készre. Ha sűrűbb ételt szeretnénk, habarjuk be, vízzel elkevert liszttel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||