Gombás-citromos csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet vágjuk kockára, majd forgassuk át a liszt, bors, só, pirospaprika és a zúzott fokhagyma keverékében. Süssük át a felforrósított olaj-vaj keverékében. Szedjük ki szűrőkanállal, majd tegyük félre. A sütőzsiradékban süssük át a karikára vágott hagymát és a gombát, ha zsírjára sült, öntsük fel a borral, a citrom levével. Végül keverjük bele a csirkehúst. Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. Párolt rizzsel vagy pirított burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||