Fóliában sült diós csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Joe
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1-2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be vajjal. A többi felolvasztott vajat, a zsemlemorzsát, a zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet, a gorombára vágott diót és a fűszereket keverjük össze, majd öntsünk rá annyi alaplevet, hogy formázható masszát kapjunk. A lecsepegtetett melleket kenjük be vékonyan olajjal és lapogassuk rá a morzsás masszát és tegyük, egyenként, a fólialapokra és szorosan zárjuk le a fóliát. Előmelegített 175 fokos sütőben süssük fél órát, majd a fóliát kibontva, negyed óra alatt, pirítsunk ropogós kérget a tetejére.