Chorizós ​​rizs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg chorizo kolbász 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőolajában pároljuk üvegesre, a finomra vágott hagymát és paprikát, majd öntsük fel a paradicsomos lével. Öt percig főzzük, majd tegyük bele a kolbászt, a rizst és öntsünk rá a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vizet. Húsz percig kis lángon pároljuk, majd hagyjuk még tíz percig pihenni.