Rizs spanyolosan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főétel, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni.
A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a levével együtt, majd belekeverjük a főtt rizst. Csak addig hagyjuk hagyjuk a tűzön amíg felforr, majd lefedve pihentessük tíz percig. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt sajtot.
Önmagában könnyű vacsora vagy szárazabb sültek mellé illő köret.