Zöldséges őzcomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. Hideg sütőbe toljuk és 180 fokra állítva a sütő hőmérsékletét egy órát pároljuk. Közben a zöldségeket feldaraboljuk és felhasználás előtt sóval, borssal és a kakukkfűvel összeforgatjuk. Kivesszük a tálat a sütőből és a zöldségeket a hús köré szórjuk, betakarva a baconszeletekkel. Még további egy órát pároljuk. A húst, felszeletelve, a zöldségágyra tálaljuk. Nagy étkűek burgonyafánkot vagy krokettet kínálhatnak hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||