Vörösboros bélszíntokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a borral, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor botmixerrel áttörjük és melegen tartjuk. A bélszínt ceruzányi csíkokra vágjuk és hirtelen átsütjük a maradék olajban, lecsepegtetve, összeforraljuk a mártással. Ne forraljuk sokáig, mert a hús megkeményedik. Burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||