Grapefruitos ráksaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Csípős, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db grapefruit 36 0.5 0.2 7.2 0.6 0
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 db avokádó 221 2 23.5 0.4 1.5 0
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik grapefruit levét facsarjuk ki, a másik kettőt filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra. A grapefruit levéből, a citromléből, a majonéz, az olaj, a cayenni bors és némi só hozzáadásával, keverjünk öntetet. Forgassuk össze a gyümölcshúst, az előfőzött, kihűtött rákkal és a kockára vágott avokádóval.
Hidegen, salátalevelekkel bélelt kelyhekben, tálaljuk.
Sós kekszet tehetünk mellé.