Gyömbéres lilakáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Citromfej A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel mellé, Márton nap, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lilahagymát félfőre szeljük, a káposztát legyaluljuk, a gyömbért lereszeljük, a hámozott, kicsumázott almát apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a gyömbért és a hagymát megpároljuk, majd az almát, a káposztát, és a fűszereket hozzákeverjük, felöntjük az alaplével és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Végül nagy lángon, fedő nélkül a levét elforraljuk. Nem baj, ha a káposzta, enyhén roppanós marad. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||