Gránátalma szirup (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes, Főtt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 kg gránátalma 77 0.7 0.6 16.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gránátalma szivacsos belsejéből a magokat kaparjuk ki és turmixgépben zúzzuk össze, majd gézkendőbe öntve hagyjuk kicsepegni. Keverjük bele a cukrot és a citrom kicsavart levét. Kevergessük a cukor oldódásig, majd forraljuk be a negyedére. Öntsük zárható üvegbe. Hűtőben, fél évig eláll.